SEO – zoekmachineoptimalisatie

Goede webteksten worden ook door Google gevonden. Seo is daarom belangrijk bij het schrijven van teksten. Wat zijn je belangrijkste zoekwoorden en waar zet je die neer? En vergeet ook de metatitel en meta description niet. Lastig? Als tekstschrijver maak ik dit graag voor je in orde.

De juiste zoekwoorden

Wat zijn voor jouw website de belangrijkste zoekwoorden? Dat kan per pagina verschillen. Elke pagina bevat immers specifieke informatie en dus specifieke zoekwoorden. Bij het optimaliseren van je website is het dus belangrijk om per pagina de juiste zoekwoorden te bepalen. Die laat ik duidelijk naar voren komen: in de paginatitel, in de tussenkopjes en in de eerste alinea van de tekst.

Metatitel en meta description

De metatitel en meta description worden in de broncode van je website geplaatst. De bezoeker van je website krijgt deze titel en omschrijving in de zoekresultaten van Google te zien. Het is dus voor de vindbaarheid van je site heel belangrijk dat dit goed is ingevuld.

Wordt jouw website goed gevonden?

Wil je weten of jouw website SEO proof is? Neem dan contact met mij op voor het uitvoeren van een website scan. Voor een klein bedrag loop ik al je teksten en metatags na. Dan weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om je website vindbaar te maken.